LISTEN LIVE
emerson-string-quartet-c-jurgen-frank-press-photo
emerson-string-quartet-c-jurgen-frank-press-photo
Emerson String Quartet - Το κουαρτέτο των 9 Grammy στο Μέγαρο!

Το διάσημο σχήμα μουσικής δωματίου αποχαιρετά

τη διεθνή μουσική σκηνή με μια μεγάλη περιοδεία

σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Τρίτη 8 Μαρτίου | 20:30

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Tο Emerson String Quartet των 9 Grammy, ύστερα από σχεδόν μισό αιώνα εντυπωσιακής καλλιτεχνικής πορείας, αποχωρεί από τη διεθνή σκηνή το 2023 περιοδεύοντας σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη. Ένας από τους σταθμούς της ευρωπαϊκής περιοδείας του είναι και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Οι Eugene Drucker και Philip Setzer (βιολί), Lawrence Dutton (βιόλα) και Paul Watkins (τσέλο), μία εβδομάδα μετά την εμφάνισή τους στο Kennedy Center της Ουάσινγκτον και πριν τα ρεσιτάλ τους σε Μαδρίτη, Φλωρεντία, Πίζα, Μιλάνο και Λονδίνο, δίνουν μία και μοναδική συναυλία την Τρίτη 8 Μαρτίου στις 8:30 μ.μ. στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Θα ερμηνεύσουν δύο από τις πλέον αριστουργηματικές συνθέσεις του ρεπερτορίου της μουσικής δωματίου: το τελευταίο Κουαρτέτο για έγχορδα του Ludwig van Beethoven και το Κουαρτέτο «Ο Θάνατος και η Κόρη» του Franz Schubert, ακρογωνιαίο λίθο της εργογραφίας για τον συγκεκριμένο συνδυασμό μουσικών οργάνων. Μάλιστα, το πολυβραβευμένο αμερικανικό σύνολο είχε κάνει το δισκογραφικό ντεμπούτο του στα 1988 για την Deutsche Grammophon με αυτό το σπουδαίο έργο του Schubert.

Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Emerson δημιουργήθηκε στα 1976 στη Σχολή Julliard της Νέας Υόρκης από τους βιολονίστες Eugene Drucker και Philip Setzer, τον βιολίστα Guillermo Figueroa και τον τσελίστα Eric Wilson. Οφείλει το όνομά του στον αμερικανό ποιητή και φιλόσοφο Ralph Waldo Emerson. Είναι το πρώτο κουαρτέτο εγχόρδων στην ιστορία των Grammy που απέσπασε τον τίτλο «Καλύτερο άλμπουμ κλασικής μουσικής» (1990) για την ηχογράφησή του με όλα τα κουαρτέτα εγχόρδων του Bartók. Έχει βραβευτεί επανειλημμένα από τον ίδιο θεσμό στην ίδια κατηγορία καθώς και σε αυτή της «Καλύτερης ερμηνείας μουσικής δωματίου» στα 1994, 1998, 2001, 2006, 2007 και 2009, ενώ έχει επίσης τιμηθεί, μεταξύ άλλων, με τα Gramophone και National Public Radio Awards καθώς και με το Avery Fisher Prize του Lincoln Center. Του έχει επίσης απονεμηθεί το βραβείο Διακεκριμένου Καλλιτέχνη της Διεθνούς Ένωσης Παραστατικών Τεχνών (ISPA).

Η εμφάνιση του Κουαρτέτου Εγχόρδων Emerson στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών εντάσσεται στο πλαίσιο τoυ κύκλου Μεγάλοι Ερμηνευτές.

Η προπώληση έχει αρχίσει! Μην χάσετε την ευκαιρία να δείτε για τελευταία φορά ζωντανά επί σκηνής ένα από τα σπουδαιότερα σχήματα μουσικής δωματίου της εποχής μας!

Τιμές εισιτηρίων

8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 11 € ● 17 € ● 24 € ● 29 € ● 34 € ● 40 €

Διάρκεια

100 λεπτά περίπου (με διάλειμμα)

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

https://www.megaron.gr/metra-prolipsis-kata-tou-covid-19-sto-megaro-mousikis-athinon/

Eισιτήρια

210 72 82 333

www.megaron.gr

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ0
Δείτε περισσότερα

NOVEL 729 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΣΚΟΥ ''ΒΙΩΜΑ...

ΜΟΥΣΙΚΗ
Παιδί Τραύμα | Sophie Lies | opening: Turbofl...

ΑΝΑΤΕΛΛΩ | Ο Γιάννης Αγγελάκας προτ...

ΜΟΥΣΙΚΗ
Αλέξανδρος Κτιστάκης - Γιάννης Λίταινας

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ | Μάρθα Φρ...

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Polkar live στο Gagarin 205 Σάββ...

ΜΟΥΣΙΚΗ