LISTEN LIVE
35
35
Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στο Παλλάς
ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΥΜΦΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ “FOUX ENSEMBLE”

Θ. ΑΛΕΥΡΑΣ/Μ. ΜΑΛΦΑ/Μ. ΜΠΕΓΝΗΣ/Τ. ΤΡΥΠΗ

“My way”

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στο Παλλάς

 

Στους καιρούς που ζούμε διαπιστώνουμε ολοένα και περισσότερο, ότι χρειαζόμαστε κοινά σημεία αναφοράς. Αν η μουσική μας παράδοση αποτελεί ένα τέτοιο σημείο, τότε ένας από τους πρίγκιπες – εκφραστές της επεκτείνει και πολλαπλασιάζει τις δυνατότητες της, θεωρούμενος από πολλούς συναδέλφους του ως «εθνικό κεφάλαιο». Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον κλαρινίστα Θανάση Βασιλόπουλο. Σε μια σειρά παραστάσεων λοιπόν, με αφετηρία το ιστορικό θέατρο «ΠΑΛΛΑΣ» της Βουκουρεστίου, προτείνει την μουσική σύζευξη ανατολής και δύσης, παντρεύοντας το παραδοσιακό κλαρίνο με τους κομψούς ήχους των αμερικάνικων musicals και soundtracks.

 

Στο μαγικό αυτό ταξίδι, η συνοδεία των οργάνων από το συμφωνικό σύνολο “Foux ensemble” υπό την διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Ζαχαρίου, συμβάλλει στη δημιουργία μιας ονειρικής μουσικής αναδρομής, εξυψώνοντας έτσι τον αέρινο ήχο από το κλαρίνο του Θανάση Βασιλόπουλου.

 

Η ερμηνεία των τραγουδιών τόσο από τον ελληνικό όσο και από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, επιλέχτηκε να γίνει από ανθρώπους που έχουν γευτεί και έχουν πρωταγωνιστήσει στο σανίδι του θεάτρου. Έτσι, οι Θανάσης Αλευράς, Μπέσυ Μάλφα, Μέμος Μπεγνής και Τάνια Τρύπη, αναλαμβάνουν αυτή τη φορά με τη φωνητική και όχι την υποκριτική τους ικανότητα, να μας μαγέψουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως εδώ και χρόνια εντυπωσιάζουν κερδίζοντας τις κριτικές του κοινού, για τις ερμηνευτικές τους δεξιότητες.

 

Όσον αφορά στο πρόγραμμα, το εμβληματικό My way του Frank Sinatra, αποκτά μια μοναδική ταυτότητα από τον ιδιότυπο ήχο του Θ. Βασιλόπουλου, που κατά καιρούς επαινέθηκε τόσο από τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, όσο και από μεγάλους Έλληνες καλλιτέχνες. Θα παιχτούν διασκευασμένα ορχηστρικά αλλά και θα ερμηνευτούν τραγούδια, όπως το βραβευμένο με Oscar Chariots of fire, το αισιόδοξο La vita e bella, το θεατρικό Memories, το μυθικό και επίσης βραβευμένο με Oscar The Godfather, το Singing in the rain, η μελωδία της Φαίδρας, το Χάρτινο το φεγγαράκι και πολλά… πολλά… άλλα.

 

Μια παράσταση στην οποία ο Θανάσης Βασιλόπουλος «επανεφεύρει» γνωστά τραγούδια, χορογραφώντας τις νότες για να ζωγραφίσουν τον αέρα. Η φαντασία… είναι υπόθεση ελληνική, όπως λέει και ο ίδιος.

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Νίκος Σούλης

Ενορχήστρωση / Διεύθυνση ορχήστρας: Γιώργος Ζαχαρίου

Σχεδιασμός φωτισμών: Ελευθερία Ντεκώ

 

Πληροφορίες:

Θέατρο Παλλάς

Βουκουρεστίου 5 / (City Link) Κέντρο / Τηλ.: 2103213100

 

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Ώρα έναρξης: 21:00

 

 

Σημεία προπώλησης εισιτηρίων

 

Ζώνες & τιμές εισιτηρίων:

VIP: 60€
ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ: 50€
Α’ ΖΩΝΗ: 40€
Β’ ΖΩΝΗ: 30€
Γ’ ΖΩΝΗ: 20€
Δ’ ΖΩΝΗ: 15€

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ0
Δείτε περισσότερα
Μαζί του Βίκυ Καρατζόγλου, Βύρων Τσουράπης & ...

Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ | ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ...

ΜΟΥΣΙΚΗ
Μαζί του Βίκυ Καρατζόγλου, Βύρων Τσουράπης & ...

ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΝ...

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στον Δίεση 10...

ΜΟΥΣΙΚΗ
Δημοτικό Θέατρο ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ

The Music of Hans Zimmer VS John Wi...

ΜΟΥΣΙΚΗ