LISTEN LIVE
ttttt
ttttt
Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου
AVANT PREMIERE «ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

 

Ο ΔΙΕΣΗ 101,3 και η ODEON παρουσιάζουν σε avant premiere την ταινία «ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», του Κλοντ Λελούς. Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, στις 20:00, στο Odeon Starcity, Συγγρού 111, Νέος Κόσμος.

 

 

Ο Αντουάν μοιάζει στους ήρωες των ταινιών, για τις οποίες γράφει μουσική: είναι γοητευτικός, πετυχημένος και πορεύεται στη ζωή με χιούμορ όσο και με μια σχετική απάθεια. Όταν ταξιδεύει στην Ινδία για να δουλέψει σε μία ιδιαίτερα πρωτότυπη εκδοχή του «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», γνωρίζει την Άννα, που δεν του μοιάζει σε τίποτα, αλλά τον ελκύει περισσότερο από όλες τις άλλες γυναίκες που έχει γνωρίσει. Μαζί, θα ζήσουν μια απίστευτη περιπέτεια και θα κοιτάξουν τη ζωή με άλλα μάτια.

 

Πρωταγωνιστούν: Ζαν Ντιζαρντέν και Έλσα Ζιλμπερστάιν

 

Όπως περιγράφει ο σκηνοθέτης Κλοντ Λελούς, η ταινία είναι το αποτέλεσμα δύο ευτυχών συμπτώσεων. Από τη μια το τηλεφώνημα του Ζαν Ντιζαρντέν και της Έλσα Ζιλμπερστάιν για να του εκφράσουν την επιθυμία τους να δουλέψουν μαζί του σε μια ιστορία και από την άλλη η «αποκάλυψη» που ήταν για αυτόν το ταξίδι στην Ινδία. «Οι συζητήσεις μας οδήγησαν στο είδος ιστορίας αγάπης που μου αρέσει», λέει ο Γάλλος σκηνοθέτης. «Ο Ζαν και η Έλσα ήταν η κινητήριος δύναμη του πρότζεκτ, είχαν την δυνατότητα να είναι το ιδανικό ζευγάρι – είναι, εξάλλου τόσο διαφορετικοί! Με τον τρόπο τους αυτοί οι δύο εκπροσωπούν νέες τάσεις στο σύγχρονο σινεμά και κατηύθυναν την διαδικασία του σεναρίου». Η κεντρική θεματική του σεναρίου; Φυσικά, η αγάπη. «Είναι αυτό που απασχολεί πραγματικά την ανθρωπότητα», τονίζει. «Τίποτα δεν είναι τόσο καλό όσο μια ιστορία αγάπης και ταυτόχρονα τίποτα δεν σε κάνει να νιώθεις χειρότερα! Πιστεύω ότι στο χάος της αγάπης υπάρχει φοβερή γονιμότητα. Στην αγάπη δεν υπάρχουν όρια, είναι ένας εθισμός που δεν μπορείς να νικήσεις».

 

Δίπλα στο κεντρικό ζευγάρι, στέκεται πρωταγωνίστρια η Ινδία με τον απαράμιλλο εξωτικό χαρακτήρα της, που μάγεψε τον Λελούς. «Για πολύ καιρό πολλοί μου έλεγαν ότι έπρεπε να επισκεφτώ την Ινδία, γνωρίζοντας την φιλοσοφία μου, την κοσμοθεωρία μου, τις ταινίες μου… αλλά ανακάλυψα την χώρα στην ηλικία των 75 ετών. Για μένα είναι η ομορφότερη χώρα στον κόσμο, ό,τι περίμενα ακριβώς. Είναι η χώρα όπου το παράλογο και το λογικό συνυπάρχουν με τον πιο ιδανικό τρόπο. Αν την είχα γνωρίσει νέος, θα είχα γυρίσει όλες μου τις ταινίες στην Ινδία. Κανείς δεν επιστρέφει ίδιος μετά από ένα ταξίδι εκεί. Είναι μια χώρα που σε αναγκάζει να ενδιαφερθείς για τους άλλους, ένας μεγεθυντικός φακός που μας δείχνει πόσο απαραίτητοι και γοητευτικοί μπορούν να γίνουν οι άλλοι άνθρωποι. Η χώρα αυτή μας διδάσκει ποιες είναι οι καλύτερες και ομορφότερες επενδύσεις: η γενναιοδωρία και η ειλικρίνεια. Τίποτα δεν με ενδιαφέρει περισσότερο από έναν άνδρα και μια γυναίκα – οι όμορφες τοποθεσίες είναι απλώς μπόνους».

 

 

Το ίδιο συνταρακτική ήταν η εμπειρία των γυρισμάτων και για τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό, Ζαν Ντιζαρντέν, που πλέον κατατάσσει την ταινία αυτή στις κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του. Ο ίδιος και η Έλσα Ζιλμπερστάιν προσέγγισαν τον Λελούς θέλοντας να δημιουργήσουν μια ιστορία. Έχοντας αποφασίσει ποιοι θα είναι οι κεντρικοί χαρακτήρες και πώς θα γνωρίζονταν, οι τρεις τους συνέχισαν να διαμορφώνουν το σενάριο διαρκώς, ακόμη και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. «Ο Κλοντ χαρίζει την ελευθερία στους ηθοποιούς του, να κινηθούν στο χώρο, να αλλάξουν διαλόγους, να εφεύρουν εκ νέου την ιστορία. Το σκεπτικό είναι να αφεθείς για να βρεις αυτό που θες να πεις. Αυτό λατρεύω στο σινεμά του, καθώς και το γεγονός ότι παραδέχεται την παντελή έλλειψη κυνισμού. Οι ταινίες του είναι ρομαντικές, αστείες, παράλογες, σκληρές… μοιάζουν στην ίδια τη ζωή!».

 

Όπως και για τον σκηνοθέτη του, η Ινδία υπήρξε αποκάλυψη για τον Γάλλο ηθοποιό. «Δεν ήξερα τίποτα για την Ινδία, και ήταν καλύτερα έτσι. Ήθελα να μην έχω καμία προσδοκία για να βιώσω το σοκ της γνωριμίας – η οποία άρχισε από το αεροδρόμιο κιόλας! Δεν υπάρχει καμία χώρα σαν κι αυτήν. Ανακαλύπταμε, αμφισβητούσαμε τους εαυτούς μας, συγκινούμασταν, βλέπαμε όμορφα πράγματα, δυσάρεστα πράγματα… Είναι ένα μόνιμο χάος». Αυτό άλλαξε όχι μόνο την συγκεκριμένη ερμηνεία αλλά και τον τρόπο με τον οποίο βλέπει την δουλειά του. «Με την ταινία αυτή, ήμουν στο στοιχείο μου: ανάμεσα στους ανθρώπους, εκεί όπου μπορώ να παίξω, να διασκεδάσω, να δημιουργήσω. Μετά το Όσκαρ, υπήρχε πολλή πίεση και δυσκολίες. Μου στέρησαν αυτά που αγαπώ περισσότερο στη δουλειά μου: το να διασκεδάζω, να πειραματίζομαι. Ο Κλοντ και αυτή η ταινία έβγαλαν ένα μεγάλο βάρος από τους ώμους μου, δείχνοντάς μου πώς είναι να είσαι και πάλι ξέγνοιαστος. Προσπάθησα να αντιμετωπίσω την όλη κατάσταση χωρίς έγνοιες. Δεν με ένοιαζε το πώς ήμουν εμφανισιακά, το τι έλεγαν οι άλλοι για μένα, το τι έπρεπε να κάνω ή όχι. Η πολλή σκέψη βλάπτει. Έχω ζήσει υπέροχες στιγμές στην καριέρα μου αλλά ποτέ δεν αφέθηκα έτσι. Αυτή η ταινία είναι σταθμός για μένα, υπάρχει η καριέρα μου πριν και μετά από αυτήν!».

Η ταινία θ’ αρχίσει να προβάλλεται στις 11 Φεβρουαρίου.


 

ΔΙΕΣΗ 101,3

ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ Τ’ ΑΥΤΙΣΟΥ ΕΔΩ!!!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ0
Δείτε περισσότερα
avant-premiere
Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

AVANT PREMIERE Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ...

ΣΙΝΕΜΑ
avant-premiere
Τρίτη 5 Ιουλίου

AVANT PREMIERE ΘΕΕ ΜΟΥ, ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΑ...

ΣΙΝΕΜΑ
asxfdsadf
Πέμπτη 16 Ιανουαρίου

AVANT PREMIERE | Η ΑΛΗΘΕΙΑ

ΣΙΝΕΜΑ
d18c9855238d45a184480f6e948c3849
Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου

AVANT PREMIERE | ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ BELLE...

ΣΙΝΕΜΑ