LISTEN LIVE
unnamed-8
unnamed-8
«ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΑΙ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ»

 Η πρώτη διεθνής συνεργασία του Θεάτρου Άλφα.Ιδέα, υλοποιείται στις 10 και 11 Δεκεμβρίου παρουσιάζοντας ένα διπλό project.

Την παράσταση της Colleen Sullivan “Αντώνιος και Κλεοπάτρα” από την Νέα Υόρκη και την παράσταση “Ρωμαίος & Ιουλιέτα για 2” της Ομάδας Ιδέα από την Αθήνα.

Και τα δύο έργα παίζονται από δύο μόνο ηθοποιούς, με δύο τελείως διαφορετικές προσεγγίσεις.

Πώς αντιμετωπίζουν ένα έργο του Shakespeare δυο ομάδες που τις χωρίζουν χιλιάδες χιλιόμετρα αλλά τις ενώνει η ανάγκη για ένα σύγχρονο, ανθρώπινο, χειροποίητο, συγκινησιακό θέατρο. Πώς μεταφέρεται στην πλάτη δυο μόνο ηθοποιών ένα ολόκληρο έργο. Πώς υποδέχονται οι δυο ηθοποιοί το βάρος των δύο κεντρικών ρόλων και πώς όλους τους υπόλοιπους ρόλους. Τί σημαίνει εν τέλει ο αριθμός 2 για τη σκηνή και τί για τη ζωή.


 

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου πριν από την παράσταση «ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ ΓΙΑ 2» θα παρουσιαστεί ένα μικρό μουσικοακροβατικό απόσπασμα από την ομάδα Nefelopetra.

Eπίσης, την ίδια ημέρα μετά το τέλος των παραστάσεων “Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2” και “Αντώνιος και Κλεοπάτρα” θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.


 

Η παράσταση Αντώνιος και Κλεοπάτρα θα παιχτεί στα αγγλικά
με ελληνικούς υπέρτιτλους


 


ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ


Σάββατο 10 Δεκεμβρίου
ΑΝΤΩΝΙΟΣ & ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ στις 19:00 ΡΩΜΑΙΟΣ & ΙΟΥΛΙΕΤΑ ΓΙΑ 2 στις 21:00


Κυριακή 11 Δεκεμβρίου
ΡΩΜΑΙΟΣ & ΙΟΥΛΙΕΤΑ ΓΙΑ 2 στις 19:00
ΑΝΤΩΝΙΟΣ & ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ στις 21:00

 

Τιμή εισιτηρίου για 1 παράσταση: ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 10 ευρώ

Ημέρα παράστασης 15 ευρώ

 

 

Μειωμένο εισιτήριο και για τις 2 παραστάσεις: ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 15 ευρώ

Ημέρα παράστασης 20 ευρώ

 

Για μαθητές Δραματικών Σχολών και φοιτητές θεατρολογίας:

Γενική είσοδος 7 ευρώ

 

 

Προπώληση εισιτηρίων:

viva.gr

ticket365

ταμείο του Θεάτρου Άλφα.Ιδέα, τηλ.: 210-5238742

 

 


Λίγα λόγια για την παράσταση «Αντώνιος και Κλεοπάτρα»

 

Πρόκειται για μια ιστορία για την ευθραυστότητα του έρωτα και τις ανθρώπινες σχέσεις. Τι συμβαίνει όταν είστε απελπιστικά, επικίνδυνα προσκολλημένοι σε κάποιο άλλο πρόσωπο; Τι χρειάζεται για να σταθούμε δίπλα του; Τι χρειάζεται για φύγουμε μακριά του; Πώς συμβιβάζεται να είσαι με κάποιον που είναι τόσο διαφορετικός από αυτό που προσδοκάς; Μια παραγωγή με δύο ηθοποιούς στη σκηνή οι οποίοι ενσαρκώνουν 7 χαρακτήρες. Μια διασκευή-νέα ματιά που μετατρέπει μαγικά μια από τις πιο επικές τραγωδίες  του Σαίξπηρ σε μια εμπειρία αμεσότητας και αλήθειας, αγάπης και πίστης μέσα στην πολύπλοκη και απελπιστική ακαταστασία της.


 

Σκηνοθεσία Colleen Sullivan

Παίζουν οι ηθοποιοί: Luke Robbins , Ronald Prokeš

Πρωτότυπη μουσική από τον Ronald Prokeš

Πιάνο - Colleen Sullivan

Φωτογραφίες: Cory Antiel

 

 

Η σκηνοθέτης Colleen Sullivan μιλά για την παράσταση: Μια μη-εγωκεντρική προσέγγιση

 

Ως σκηνοθέτης, είμαι αφοσιωμένη στο να ενσωματώνω στη δουλειά μου στοιχεία όπως περιέργεια, ευαισθησία, ενσυναίσθηση, σεβασμό και συνεργατικό κλίμα με τους ηθοποιούς μου. Έχω ανάγκη να βρίσκω την έμπνευση από κοινού με τους ηθοποιούς μου, από την ενέργεια που προκύπτει μέσα στο χώρο πρόβας καθώς και από τα παραγωγικά αδιέξοδα από τα οποία ποτέ κανείς δεν ξέρει τι θα προκύψει.  

 Αυτό που έχω ανακάλυψα πρόσφατα, και είναι μια διαπίστωση ταυτόχρονα απλή και επαναστατική, είναι ότι γινόμαστε καλύτεροι καλλιτέχνες του θεάτρου, όταν μαθαίνουμε πώς να είμαστε καλύτεροι άνθρωποι. Το "Αντώνιος και Κλεοπάτρα” μου έδειξε ξεκάθαρα αυτό το δρόμο,την ανάγκη συνέργειας και συναδέλφωσης. Αυτό είναι πλέον το σημείο αφετηρίας μου σε όλες τις πρόβες. Μαθαίνουμε πώς να δουλεύουμε πραγματικά μαζί ως σύνολο. Πώς να αναλαμβάνουμε ο ένας τη φροντίδα του άλλου, μέσα και έξω από το χώρο πρόβας. Πώς να βλέπουμε ο ένας τον άλλον στα μάτια και να λέμε την αλήθεια. Πώς να ακούμε. Πώς να είμαστε σε όλα  μαζί. Αυτό το γενναιόδωρο πνεύμα δημιουργίας και της έρευνας, αυτή η εστίαση σε μια μη εγωκεντρική προσέγγιση, αυτό το ομαδικό πνεύμα, ελπίζω γίνεται αισθητή από το ακροατήριο όταν μοιραζόμαστε τελικά το έργο μας μαζί του. Η περιπλανώμενη ζωή μου ως καλλιτέχνης και δάσκαλος είναι μια ατέρμονη αναζήτηση, μια ανάγκη να μαθαίνω όλο και περισσότερα για τους ανθρώπους, να εφευρίσκω τρόπους να τους φέρνω σε βαθειά επαφή, να τους βοηθώ να ανακαλύψουν τον αυθεντικό εαυτό τους και να εκπλήσσονται, καθώς και να λένε με ειλικρινεια μια ιστορία, επιστρέφοντας πάντα στην απλότητα.

 


 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ0
Δείτε περισσότερα
fc298971-644a-bb5f-c7a8-bd960d73a3cf
ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ FALIRO SUMMER THEATER

«JUKEBOX - ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕ...

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
rewrewr
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟ "ΑΛΣΟΣ"

ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
a04f520c-0fa8-1681-1e87-eab5df675bff
ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ - ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ | ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ "...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ & 100°C

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
302500457-1526235721130827-3791675746120906033-n
20, 21 & 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ | ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ