LISTEN LIVE
xwris-titlo-2
xwris-titlo-2
Τετάρτη 3 Νοεμβρίου
ΒΡΑΔΙΑ ΔΙΕΣΗ | Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΝΓΚ

 

Ο Δίεση 101,3 παρουσιάζει το έργο «Η μηχανή του Τούρινγκ», του Benoit Soles, σε μία Βραδιά για τους ακροατές του, την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, στις 20.00, στο Νέο Θέατρο Βασιλάκου (Προφήτου Δανιήλ 3 και Πλαταιών, Κεραμεικός).

Ο Άλαν Τούρινγκ είναι ο άνθρωπος που έσπασε τον κωδικό των ναζί και άλλαξε την πορεία του δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου, συμβάλλοντας καθοριστικά στη λήξη του, το 1945. Οι ιστορικοί υπολογίζουν πως η συνεισφορά του βοήθησε να αποτραπούν εκατομμύρια θάνατοι. Ο ρόλος του στην Ιστορία, αλλά και η συμβολή του στην επιστήμη των υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης έμεινε κρυφός λόγω της ομοφυλοφιλίας του, της διαπόμπευσης και της αυτοκτονίας του μέχρι το 2013 που η βασίλισσα Ελισάβετ αναγνώρισε επίσημα τις υπηρεσίες του. Πάνω από όλα, όμως, ο Τούρινγκ είναι ο υπερασπιστής της ανθρώπινης φαντασίας και μοναδικότητας. Η απόδειξη πως η ανθρώπινη ψυχή είναι ικανή να ξεπερνάει κάθε όριο, κάθε κοινωνικό παρεμβατισμό, κάθε στερεότυπο, κάθε αναστολή.

Ο Τούρινγκ είναι μόνος του πια. Όλα όσα βλέπουμε συμβαίνουν στο μυαλό του. Είναι κομμάτια της μνήμης του. Είναι η ύστατη προσπάθεια μιας ιδιοφυούς προσωπικότητας να επικοινωνήσει με όλους αυτούς που δεν τον κατάλαβαν τότε και όλους εμάς που προσπαθούμε να τον κατανοήσουμε τώρα, λίγο πριν το αινιγματικό τέλος που ο ίδιος θα δώσει στη ζωή του.

«Η Μηχανή του Τούρινγκ» ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τον Ορφέα Αυγουστίδη στον ομώνυμο ρόλο, σε σκηνοθεσία και διασκευή Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου. Τη μουσική υπογράφει η Μαρίζα Ρίζου. Το έργο έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Αβινιόν, το 2018, αποσπώντας 4 βραβεία Μολιέρ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία - Διασκευή: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος

Μετάφραση αρχικού κειμένου: Αντώνης Γαλέος

Σκηνικά - Κοστούμια: Όλγα Μπρούμα

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Μουσική: Μαρίζα Ρίζου

Μεταφραστική Επιμέλεια: Ο. Παπασπηλιόπουλος, Ο. Αυγουστίδης, Θ. Γρίβα

Βοηθός Σκηνοθέτη: Θάλεια Γρίβα

Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή

Trailers: Άκης Πολύζος

***Το Νέο Θέατρο Βασιλάκου έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας και οι κανονισμοί λειτουργίας του συμμορφώνονται με την τρέχουσα νομοθεσία. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε όσους διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

ΔΙΕΣΗ 101,3 ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ Τ΄ΑΥΤΙΣΟΥ ΕΔΩ!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ0
Δείτε περισσότερα

ΒΡΑΔΙΑ ΔΙΕΣΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΑΤ...

ΘΕΑΤΡΟ
Του Λάνφορντ Γουίλσον Σκηνοθεσία Νάντια Κοντο...

Burn this

ΘΕΑΤΡΟ

Καρδιά του Σκύλου

ΘΕΑΤΡΟ
ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ

Happy Ντεθ Day Μια «μεταφυσική» κωμ...

ΘΕΑΤΡΟ