ΟΙ ΒΡΑΔΙΕΣ ΔΙΕΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…
Ο ΔΙΕΣΗ 101,3 παρουσιάζει την αισθηματική κωμωδία «Η εκατομμυριούχος», του Τζορτζ Μπέρναντ Σο, σε μία βραδιά για τους ακροατές του, στην πρεμιέρα των παραστάσεων, στο θέατρο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5). Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, στις 21:00!
Κεντρικός άξονας του έργου το αιώνιο τρίπτυχο «Έρωτας - Χρήμα - Ευτυχία». Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιάννης Κακλέας. Τον ομώνυμο ρόλο της εκκεντρικής εκατομμυριούχου, αναλαμβάνει η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ιδεαλιστή γιατρού ενσαρκώνει ο Νίκος Κουρής. Μαζί τους 20μελής θίασος και ζωντανή ορχήστρα.
«Η Εκατομμυριούχος» είναι ένα πνευματώδες και στοχαστικό έργο που εξερευνά τη σχέση μεταξύ Πλούτου και Ευτυχίας, αλλά και τον καταλυτικό ρόλο του Έρωτα. Το έργο αφηγείται την ιστορία της Επιφάνια ντι Πάρεργα, η οποία αφότου κληρονόμησε τον πατέρα της, εγκαταλείπει απογοητευμένη τον μποξέρ σύντροφό της κι ερωτεύεται έναν ιδεαλιστή γιατρό, προστάτη των φτωχών, με τον οποίο αποφασίζουν να μπουν σε αμοιβαία δοκιμασία για να ανακαλύψουν εάν κάνουν ο ένας για τον άλλο. Ο γιατρός στη δοκιμασία που είχε ζητήσει ο πατέρας της - να βρει έναν άντρα με ταλέντο στην απόκτηση χρημάτων - και η Επιφάνια στη δοκιμασία που είχε ζητήσει η μητέρα του - να βρει μια γυναίκα που να μπορεί να ζήσει για ένα τρίμηνο, με ελάχιστα χρήματα.
Το θεατρικό έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο και τη Ν. Υόρκη το 1952, με πρωταγωνίστρια την Κάθριν Χέμπορν. Το 1961 μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με τη Σοφία Λώρεν και τον Πίτερ Σέλερς και το 1972 στην τηλεόραση του BBC.